Tandläkare Akut Göteborg

0

  Prissättningen bestäms av: Din felställnings komplexitet och svårighetsgrad Läkarens erfarenhet Du kan sätta på hållare för att ta hand om dina tänder efter att ha fått en tid för en fyllning. Flera kontorsbesök kan krävas för att säkerställa att dina hängslen är tydliga och i gott skick. Är klara hängslen diskreta eller märkbara?

  Folk kommer inte att märka dina hängslen när du ler. Dessutom, även om du presenterar ett offentligt evenemang eller deltar i en närbildsdiskussion, kommer tandställningen inte att märkas eller ändra ditt tal. Hängslen är nästan osynliga jämfört med metalliska hängslen.

  Tydliga hängslen är ett utmärkt alternativ för dem som precis har börjat din resa till tandreglering och inte är ett fan av metallhängslen. Dessa tydliga hängslen kommer att förbättra ditt förtroende för dig själv och sociala förmågor. Förutom att förbättra ditt leende kommer dina medarbetare inte ens att märka att du har tandställning.

  Tydliga hängslen kan korrigera trängsel och överbett. De kan också minska mellanrummen mellan dina tänder. Dessutom förbättrar de ditt leende och är mycket flexibla och effektiva.

  Prissättningen bestäms av: Din felställnings komplexitet och svårighetsgrad Läkarens erfarenhet Du kan sätta på hållare för att ta hand om dina tänder efter att ha fått en tid för en fyllning. Flera kontorsbesök kan krävas för att säkerställa att dina hängslen är tydliga och i gott skick. Är klara hängslen diskreta eller märkbara?

  Mellanrumständer är ett mellanrum mellan dina tänder. Om du har en överflödig läppvävnad (labial frenulum) kommer det att resultera i gaptänder. Läppvävnaden kommer vanligtvis att dra bort tänderna. De mest mottagliga är framtänderna.

  Underbett: Ett överbett är motsatsen till underbett. Underbett kallas också prognatism eller klass III malocklusion. Dessutom verkar de nedre tänderna tydligare utåt än de översta. Underbett kan orsaka obehag när man tuggar, äter eller vilar tänderna.

  Open Bite: Detta är ett sällsynt tillstånd i USA som drabbar 0,5 procent till 0,5 procent av befolkningen. Tänderna samverkar inte med de övre och nedre tänderna i den främre regionen. Tänderna på framsidan är mer från varandra.

  Det är också känt som buckal eller lingual placering. Det är där flera tänder eller en tand växer närmare kinden eller tungan och inte matchar tänderna i under- eller överkäken. Dessutom kommer ett korsbett att resultera i laterala snedställning av tänder i munnen.

  Trängsel är när det inte finns tillräckligt med utrymme mellan dina tänder och käken. Tänderna kan se ut som om de är staplade över var och en och kan förskjutas eller roteras. Trängsel orsakas av sen eller tidig tandlossning, felaktigt utbrott och storleken på din tand.

  Överbettsasymmetri: De nedre och övre tänderna möts naturligt. Överbett händer när det finns mer överlappning. Överbett kan vara så lite som en millimeter eller så stora som flera centimeter. Ett kraftigt överbett kan orsaka gnissling av käkar, sammanknäppning av käkar eller huvudvärk.

  En bro är en fast ersättning för en saknad tand eller tänder. Den är gjord genom att ta ett avtryck av de omgivande tänderna, som så småningom kommer att stödja bron.

  En bro är vanligtvis skapad av ädelmetall och porslin och kommer att fixeras i din mun (till skillnad från proteser, som kan tas bort).

  En krona är en typ av mössa som helt täcker en riktig tand. Den är vanligtvis gjord av metall, porslin smält till metall eller keramik och sitter fast i munnen.

  Kronor kan monteras där en tand har gått sönder, ruttnat eller skadats, eller bara för att få en tand att se bättre ut.

  För att få plats med en krona kommer den gamla tanden att behöva borras ner så det är som en liten pinne kronan ska fästas på.

  Det kan ta lite tid för labbet att förbereda en ny krona, så du kommer förmodligen inte att få kronan monterad samma dag.

  Fyllningar används för att reparera ett hål i en tand som orsakats av röta. Den vanligaste typen av fyllning är ett amalgam tillverkat av en blandning av metaller inklusive kvicksilver, silver, tenn och koppar.

  Din tandläkare kommer att erbjuda den lämpligaste typen av fyllning enligt dina kliniska behov. Detta inkluderar vita fyllningar, om så är lämpligt.

Tandläkare Majorna

  Rotbehandling (även kallad endodonti) tar itu med infektion i mitten av en tand (rotkanalsystemet).

  När blod- eller nervtillförseln i tanden har blivit infekterad sprider sig infektionen och tanden kan behöva tas ut om inte rotbehandling genomförs.

  Under behandlingen avlägsnas all infektion inifrån rotkanalsystemet.

  Rotkanalen fylls och tanden förseglas med en fyllning eller krona för att förhindra att den blir infekterad igen.

  Rotbehandling kräver vanligtvis 2 eller fler besök hos din tandläkare.

  Läs mer om rotbehandling.

  Skala och polera är där dina tänder rengörs professionellt av hygienisten. Det går ut på att försiktigt ta bort avlagringarna som byggs upp på tänderna (tandsten).

  Skala och polera är där dina tänder rengörs professionellt av hygienisten. Det går ut på att försiktigt ta bort avlagringarna som byggs upp på tänderna (tandsten).

  Tandställning (ortodontisk behandling) rätar ut eller flyttar tänderna för att förbättra tändernas utseende och hur de fungerar.

  Hängslen kan vara avtagbara, så att du kan ta ut dem och rengöra dem, eller fixa, så att de sitter fast vid dina tänder och du inte kan ta ut dem.

  De kan vara gjorda av metall, plast eller keramik. Osynliga hängslen är gjorda av en klar plast.

  Hängslen finns på NHS för barn och ibland för vuxna, beroende på det kliniska behovet.

  Visdomständerna växer på baksidan av ditt tandkött och är de sista tänderna som kommer igenom, vanligtvis i sena tonåren eller början av tjugotalet.

  De flesta människor har 4 visdomständer, 1 i varje hörn.

  Visdomständer kan ibland komma ut i vinkel eller fastna och bara komma ut delvis. Visdomständer som växer igenom på detta sätt kallas påverkade.

  Om dina visdomständer är påverkade men inte orsakar några problem, behöver de vanligtvis inte tas bort.

  Men ibland orsakar de problem och kan tas bort på NHS. Din tandläkare kan utföra proceduren, eller så kan de hänvisa dig till en tandläkare med ett särskilt intresse, eller till ett sjukhuss mun- och käkenhet.

Post a Comment

0Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(30)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top